luni, 6 decembrie 2010

Relaţii încurcate şi mult sânge

Nu ştiu dacă picioarele pe care le vedeţi în imagine sunt ale actorilor care joacă în serial, dar nu contează. Exprimă perfect ideea serialului. În Grey's Anatomy se fac multe operaţii şi mult sex.
Auzisem de ceva vreme de el, că ar fi bun şi aşa şi pe dincolo, dar nu prea eram eu prinsă în mania serialelor până într-o seară când am citit un post pe un blog şi m-am hotărât să încerc. Un episod, două, trei, până nu am mai putut să mă opresc.
L-am început la sfârşitul lui septembrie şi am ajuns la zi(sezonul 7, episodul 10) azinoapte. În două luni şi jumătate am văzut 136 de episoade. În medie asta ar însemna două episoade pe zi, dar nu am fost eu atât de constantă în vizionare. Ştiu că în trei zile(1-3 noiembrie) am terminat tot sezonul 4(17 episoade). Am încercat să mă mai abţin pentru că mă temeam de momentul în care aş fi ajuns la zi şi aş fi nevoită să aştept să apară episoadele săptămânal. Am fost fascinată de primele 5 sezoane, dar din sezonul 6 mi se pare că au început să abereze puţin şi mi-am mai pierdut parţial interesul. Aşa că nu e atât de grav că am ajuns la zi.
Nu vreau să încep să dau spoilere pentru cei ce nu l-au văzut. Puteţi face asta pe wikipedia aşa cum mi-am stricat eu sfârşitul sezonului 3 şi începutul sezonului 4 pentru că urăsc să ştiu dinainte ce se întâmplă într-un serial, fic sau anime.
Ceea ce vreau să spun este că e mai mult decât un serial medical cu operaţii tari şi cazuri sau boli de care nu ai auzit în viaţa ta. Relaţiile dintre doctorii îndrumători, rezidenţi, stagiari, asistenţi şi tot ce mişcă în spitalul ăla e ceea ce a făcut serialul atât de interesant. Asta te face să te ataşezi de personaje, pe unele să le urăşti şi pe altele să le iubeşti, să râzi(de multe ori), să te emoţionezi şi chiar să plângi.
Un serial care este în stare să îţi ofere tot amestecul ăla de sentimente este un serial care merită.
O să urmăresc Grey's Anatomy până la final, chiar dacă ajunge ca Tânăr şi Neliniştit.
Acum febra serialelor TV m-a prins şi nu ştiu dacă o să scap curând.

7 comentarii:

Luna spunea...

Oh, aşa am fost şi eu cu Prison Break. Serios, în vreo câteva zile am terminat primul sezon şi apoi m-am oprit la al doilea, că "din greşală" am aflat finalul. La naibaaa, oricum o să-l termin, aştept numa' să scap de teze şi toate nenorocirile astea idioate di-nainte de vacanţă.

Aliuna spunea...

Iti spun eu mami ca nu o sa scapi de febra serialelor:)) mereu o sa apara ori o sa afli de un serial nou si o sa vrei sa il vezi:)):))

sa sti ca m-ai facut si pe mine curioasa:)):)) insa hmm nu am timp acum.. in vacanta de vara.. am un serial de 316 episoade de terminat:)) am ajuns la 65:)) sa nu mai zic cele on going:))

Amarena spunea...

Luna - si eu as fi vrut sa ma uit la Prison Break ca tot auzeam de el. I-am spus odata lui Adi si n-a vrut atunci, apoi cand am ales intr-un final un serial pe care sa il vedem impreuna a vrut Lost. Dar inca sunt curioasa in legatura cu Prison Break, nici macar nu stiu despre ce e vorba exact :))


Aliuna - o sa scap de febra serialelor doar daca gasesc alta febra :)) De exemplu acum serialele au inlocuit anime-urile pentru o vreme.
Ar fi nice daca l-ai vedea si tu :D
Si ce naiba serial e ala cu 316 episoade? o_O E terminat sau on going?

Aliuna spunea...

ahh inteleg:)) cu febrele astea este greu:))

hmm rebeldeway:D si e terminat.. e priam varianta a lui rebelde:)) mie mi se pare mai palpitanta:X

Sabb. spunea...

Ah, te inteleg cu Grey's :)) Ma rog, intr-o anumita masura doar... stiu ca am devorat doar primele doua sezoane, alea mi-au placut cel mai mult.. ma rog, mi-a placut si in continuare dar am ramas in pom cand a plecat Burke si de atunci nu m-am mai uitat :)) de el imi placea cel mai mult.

Oricum, in general e un serial marfa dar nu imi place relatia de prietenie dintre Meredith si Christina :)) Parca asta strica frumusetea serialului.

Anonim spunea...

ooo rebelde way! aliuna ai gusturi ce sa mai. si eu incepusem sa ma uit la el. m-am impotmolit insa la episodul 10 din sezonul 2. il reiau cand o sa am mai mult timp si fara alte tentatii la mijloc ;))

bia, mai era un serial (mai degraba telenovela dar tot pe ideea adolescenti si fiind portughez avea idei faine si originale si majoritatea porcariilor lacrimogene spaniole :-j) brazilian "capsune cu zahar" daca ai auzit de el :-? care avea aproape 500 ep. deci se poate si mai rau :))

oricum eu m-as plictisi daca ar lungi prea tare ceva... de-asta si zic ca nu cred ca vor mai lungi mult nici grey's. sunt totusi curioasa cum vor termina povestea. ar fi penibil sa fie numa happy end sincer :| but mai e pana atunci :D

(svea)

Amarena spunea...

CrossFire - ma mir cum de nu l-ai mai continuat, adica cum de nu te-a batut Cristi cu el la cap :))
Merita vazute macar primele 5 sezoane. Meredith si Cristina sunt the twisted sisters :)) are si relatia lor un farmec desi nici eu personal nu sunt foarte mare fana a celor doua ca prietene.


VerdeVisator - initial credeam ca este altcineva, mai am o prietena care are un blog "verde contemplativ", abia cand am ajuns la final si am vazut ca te-ai semnat mi-am dat seama ca nu e ea :)) Nu am fost foarte atenta, am vazut verde si atat mi-a trebuit :))
Stiu ca se poate oricand mai rau, dar eu una la Grey's de abia acum am prins gustul si mi-ar placea sincer sa mai fie macar si sezonul 8.
Si intr-adevar ar fi penibil sa fie numai happy end.