sâmbătă, 14 august 2010

Hosting?

Te hotărăşti să îţi faci un blog. Primul pas este alegerea unui host. Bun!
Având în vedere că forumul meu este făcut pe forumotion sau, varianta românească, forumgratuit, am zis că ar fi bine să aleg acelaşi lucru şi pentru blog, mai exact blogratuit. Rău!
Am dat de un panou de administrare în care nu mă descurcam deloc. Mi-am făcut nervi încercând să îmi personalizez look-ul. Iniţial mă încăpăţânasem zicându-mi "Cum e posibil să administrez de mai bine de 2 ani un forum pe host-ul ăsta şi nu sunt în stare să fac la fel cu un amărât de blog?". Ei bine, n-am fost. L-am şters!
Aşa că am ajuns la blogspot pentru că am văzut că mulţi îl folosesc. Îmi place că sunt multe skin-uri din care poţi alege şi e simplu de manevrat.
Aseară mi-a fost lăudat şi wordpress-ul, dar acum, asta e!
Ar mai exista şi posibilitatea cumpărării unui domeniu. Asta sună într-adevăr bine, dar cine stă să dea bani pe aşa ceva? Eu una, nu! Voi aţi da?

6 comentarii:

Our School spunea...

Eu am avut blog pe bloggratuit, mie imi placea :)) M-am descurcat bine o perioada, dar m-am enervat ca nu aveam cititori.
Bia, nu trebuie as regreti ca nu ti-ai afcut pe wordpress, eu am avut! E o mare porcarie! Nu poti sa pui decat skinurile lor, nu si altele care sunt facute pt wordpress.
N-as da bani pt un domeniu, doamne iarta-am, pt ce sa dau atatea bani? Doar pt un link mai diferit? Nu mersi.

Amarena spunea...

Atunci e bine, sunt multumita 100% cu alegerea facuta ^_^
Chestia cu multitidinea de skin-uri ma incanta f mult. Imi place diversitatea. Pe blogratuit la fel nu aveam decat cateva din care sa aleg, dar probabil n-am stat eu sa caut prea mult ca m-am enervat.
Pai nici eu, nu cred ca e mult, dar de ce sa dai bani cand poti avea free :))

Maria. spunea...

Si eu am avut blog pe wordpress :).
Este mult mai diferit decat blogspot.
Oricum .Cel mai mult m-a atras multitudinea de skinuri de pe blogspot si ...ca iti poti pune mixpod , video de pe youtube , imagini ,etc. mai multe gadgeturi si usor de manevrat .

Luna spunea...

Şi eu am încercat Wordpress da' e prea complicat pentru mine, aşa că mă mulţumesc cu blogspot. :)
De bani, nu aş da, Doamne!

Bedri B. spunea...

Inainte de toate, trebuie să comentez aici fiindcă eu am lăudat wordpress. Până nu de curând, în ceea ce priveşte skinnul, nu am fost foarte satisfacuta, dar am ales Simpla fiindcă mi s-a părut elegant şi discret, dar (chiar nu ştiu de cât timp) a apărut Structure care chiar întruchipează tot ceea ce mi-aş dori eu de la un skin, iar ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că îţi poţi modifica backgroundul. Al doilea motiv, şi cel mai important, I'm a control freak şi toate chichiţele, cu detalii şi grafice, cu linkurile care mi-au făcut trafic, cui am făcut trafic, toate astea le adoram şi încă le ador. Îl ador tocmai fiindcă poţi conduce şi poţi cunoaşte în detaliu tot ce se întampla pe blog. Dacă domeniul gratuit e atât de grozav, nu pot să îmi imaginez cum e cel privat dar din nou, nu aş da bani pe unul.

Amarena spunea...

Sa inteleg ca s-au imbunatatit skin-urile si pe wordpress. Suna bine, dar deocamdata sunt f multumita aici.